descarga.jpg

Rastres de sang i de foc

Per gentilesa del nostre company Pere Boixader Simón, ens plau molt enllaçar a la nostra pàgina web el seu llibre "Rastres de Sang i de Foc".

Per a tots aquells que no hagueu tingut ocasió de llegir-lo o, simplement, us interessi el tema.

 

Història de la Tercera Guerra Carlina a les nostres contrades entreteixida per moltes històries locals: batallons, partides, emboscades i estrategies agosarades tot plegat acompanyat de biografies, cançons populars i gravats de l'época.

images.png

Història de la música coral i orquestral a La Pobla de Lillet

IMG.jpg

Per gentilesa del nostre company Domènec Ferrer Amaro, ens plau molt enllaçar a la nostra pàgina web el seu llibre "Història de la música coral i orquestral a La Pobla de Lillet". Per a tots aquells que no hagueu tingut ocasió de llegir-lo o, simplement, us interessi el tema.

 

El llibre està dividit en dues parts. La primera explica la història músical del poble i la segona reprodueix obres i sardanes relacionades amb ell.

Una forma de retre homenatge a tots aquells que han contribuit a la vida musical poblatana.

images.png

La Pobla de Lillet dins les Baronies de Mataplana i Pinós (Segles XIII al XV)

220px-Blason_Hugues_Roger_II_de_Mataplana,_Comte_de_Pallars_(selon_Gelre).svg.png
220px-Escut_del_Marquès_de_Santa_Maria_de_Barberà.svg.png

Treball de Final de Grau de Pol Navarro Costa

"Un recorregut a través de la historiografia existent sobre el cas concret de la baronia de Mataplana, que ens serveix de cas d’estudi i, més concretament, sobre la Pobla de Lillet per obtenir una base sòlida de coneixements que tenim fins al dia d’avui."

images.png
arderiu.JPG

Los Arderiu

Treball d'estudi sobre la nissaga dels Arderiu de La Pobla de Lillet, realitzat per Alfredo Arderius Martin i cedit amablement al CEL.

images.png