top of page
images (4).jpg

                                                                  CARTA OBERTA. 1/2/2020

 

Benvolguts tots,

Vull expressar públicament el meu agraïment, en nom del CEL, al Sr. Jaume Curtichs, de cal Murcarols, i a la seva família, per la generositat, benignitat i altruisme mostrat, no tan sols davant l'entitat cultural poblatana CENTRE D'ESTUDIS LILLET, sinó davant de tot el poble. De tots és ben sabut que ens van deixar, de forma completament gratuïta i sense cap mena de prestació, el local de la seva propietat de cal Roset a fi de poder materialitzar un dels projectes més ambiciosos que hem realitzat des del Centre d'Estudis: l'exposició commemorativa de l'Any Güell. Aquesta exposició, que constava de diferents maquetes, una pel·lícula i diversos plafons explicatius, vam intentar que fos el més representativa i rigorosa possible de la vida de la Pobla al segle XX i el seu vincle, tant amb Eusebi Güell com Antoni Gaudí, qui deixaren una empremta indiscutible, en el caràcter i existència dels poblatans i tot Catalunya.

 

Ens congratulem de l'èxit obtingut d'aquesta exposició, per la qual han passat, en els seus dos anys de vida, més de 1500 persones, no tan sols del poble, sinó també d'altres contrades d'arreu del país. Els esforços realitzats durant mesos pels companys del Centre d'Estudis, dirigits per Albert Fajula Catllà i coordinats per Jaume Fàbregas Armengol, així com la col·laboració de molts voluntaris poblatans, ho van fer possible i m'agradaria fer extensiva una grata felicitació i l'agraïment més profund a tots ells.

 

Lamentablement per nosaltres, el Sr. Curtichs ha de disposar del local que durant dos anys ens va deixar de forma totalment gratuïta i, malgrat els esforços, no s'ha trobat cap alternativa per poder traslladar l'exposició, pel que, de moment, restarà tancada indefinidament, sense poder ser visitable. Una llàstima que el poble perdi una obra col·lectiva d'aquesta vàlua, que divulgava la seva història i el seu vincle amb la indústria, l'art i la vida del segle XX. Des del CEL sempre hem tingut clar que no volem traslladar l'exposició fora del poble: va ser pensada i concebuda per explicar una part del seu passat i atraure visitants, tant poblatans com d'arreu. Les felicitacions reiterades per part de moltes persones ens avalen en el projecte que un dia vam pensar, dissenyar i executar.

 

M'agradaria, alhora, encoratjar els meus companys, als socis del Centre d'Estudis i d'altres poblatans, a pensar que avui només tanquem una etapa del nostre projecte, un projecte que ens va il·lusionar, que ens va fer treballar de valent, i que va ser un èxit. Però també, que cal pensar en el futur, en nous reptes, igualment ambiciosos i en valorar tot el que hem après, no tan sols en la tasca de treball en equip, sinó en el nostre esforç col·lectiu per la divulgació del nostre passat i tarannà i fer-nos presents en la comarca i arreu del país. Aquesta és la nostra fita.

 

I ja per acabar, només em queda reiterar el més sincer agraïment, personal, i en nom de tots els companys i amics, a Jaume Curtichs i família, que van fer possible aquest projecte.

 

Gràcies, Jaume !

 

Rosa Salvadó Rumech

Presidenta del Centre d'Estudis Lillet.

bottom of page